I min ugn var 10 minuter ganska lagom baktid, annars blev kanterna för bruna, men ugnsvärme kan ju variera. Det står i receptet att det ska bli 3 dussin kakor, men vi fick inte ihop fler än ett drygt 20-tal, så jag antar att jag gjorde mina lite för stora.
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk mald kanel
1/4 tsk salt
175 gr smör, rumstempererat
2 dl (packat) farin socker
0.9 dl socker
1 1/2 tsk vaniljessence
1 stort ägg
2 msk mjölk
350 gr mjölkchokladchips (eller grovhackad mjölkchoklad)
2,5 dl havregryn
1 dl russin (valfritt) Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en separat skål. Rör smör, farinsocker, vitt socker samt vanilj smidigt och luftigt i hushållsassistent eller med elvisp. Tillsätt ägget. Vispa. Blanda i mjölblandningen och mjölk, lite i taget, under omrörning/vispning. Rör ner havregryn, choklad och ev. russin.
Klicka ut smeten med matsked i runda "toppar" på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda 10-14 minuter, eller tills dess kanterna är lite bruna och knapriga, men mitten av kakorna fortfarande är mjuk. Låt svalna 2 minuter på plåten, låt sedan svalna helt på bakgaller.
Källa: Best loved cookies från Nestle
Eat well, cook good food and stay in touch
1 kommentar:
Åh jag som precis letade efter kakrecept!! Toppen, här ska testas!!
Skicka en kommentar