500 gr kräftstjärtar -OBS! inte svenska, i lag, det blir alldeles för salt. Det ska vara alldeles naturella.
120 gr smör
1 mellanstor lök, skalad och hackad
½ grön paprika, hackad
1 msk worchestershire sås
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk paprikapulver
2 msk majsstärkelse (maizena)
5 dl vatten
Tony Charras-krydda, efter smak. Jag har faktiskt sett den i svenska mataffärer också, men om den är svår att hitta så innehåller den framförallt salt, men bl.a. också paprika, vitlökspulver, lökpulver, rödpeppar.
Krydda kräftstjärtarna (tina om de är frysta) med kryddorna. Jag brukar ta ca 1-2 msk Tony Charras. Smält smöret med paprikapulvret i. Stek kräftstjärtarna ca 5 minuter i smöret, ta bort från pannan. Stek grönsakerna i kräft -och kryddsmöret som är kvar i pannan, ca 10 minuter på svag värme. Tillsätt vatten och worchestershire sås. Sjud på svag värme i 45 minuter, tillsätt kräftstjärtarna efter ca 40 minuter. Tillsätt majsstärkelse och krydda ev mer efter smak (Det ska vara smakrikt, men inte direkt starkt). Servera med ris.
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar