12 februari 2011

Räktacos

Det här är egentligen inte ett ordentligt recept, det är något som  "bara blev". Bara blev supergott!

Det var fredags-tacos-mys-dags igår, och nu äter vi ju definitivt inte tacos varje fredag, men som alla andra barnfamiljer så blir det emellanåt. Med petiga barn i familjen, brukar deras tacos snarare likna quesadillas, då de propar mjuka bröd fulla med ost, majs och gurka och så värmer vi det som en dubbelmacka i micron. Tycker jag att det är gott, nja, men barnen gillar det och det är väl huvudsaken.

Herr Dahlstrand och jag brukar väl vara mer traditionella och alternera mellan köttfärs och fajitaskött. Men igår var jag sugen på räkor och barnen var sugna på tacos, så vad göra? Jo, kombinera de båda!

Jag marinerade stora, råa, räkor (ung 500 gr, vilket var ca 15 räkor nånting) i olivolja, fyra vitlöksklyftor, 1 tsk spiskummin, det rivna skalet från en citron, samt saften av halva den samma, en näve finhackad koriander, 1/2 tsk torkad röd chilipeppar samt salt och färskmalen svartpeppar. Det fick väl ligga i en halvtimme, 45 minuter nånting.

Sedan slängde herr Dahlstrand räkorna på grillen och så åt vi dem med mjuka tortillas, strimmlad sallad, skivad avokado, finhackad lök och koriander, majs samt en dush med färspressad citron över och en liten klutt med gräddfil på toppen.

Det var helt otroligt fräsht, gott och framför allt lättlagat. Tillbehörden kan man ju alltid variera efter vad man har lust med


Eat well, cook good food and stay in touch

1 kommentar:

Anna's kitchen sa...

Åh det lät ju himmelskt gott.