2 juni 2010

tonfisksmör

Det här är perfekt att servera på några grövre kex till fördrinken, eller som en röra på buffetbordet.

Jag har nog aldrig träffat någon som inte tyckt att det varit gott. Förutsatt att de gillat tonfisk förstås :-).


Du behöver:
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
75 gr smör, rumstempererat
1 liten vitlöksklyfta
1 citron
salt & peppar efter smak
cayennepeppar

Blanda ihop alla smör och tonfisk (det är viktigt att smöret är mjukt, annars är det väldigt svårt att få ihop röran.). Pressa i vitlöksklyftan och riv i citronskalet. Pressa ner citronen och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar.

Låt röran gärna stå ett par timmar i kylskåp, men kom ihåg att ta ut den i god tid, så att den är mjuk att ta av

Eat well, cook good food and stay in touch

2 kommentarer:

Ceciliah sa...

Åh det där lät ju spännande! Måste testas!

Jenny sa...

Cissi: Hoppas du gillar det, låt mig gärna veta vad du/ni tyckte! Kram!