21 februari 2010

Hallongrottor

Riktigt klassiska, för att inte tala om lättbakade, kakor. Supergoda plus att det går fort att slänga ihop dem - kombinationen är oslagbar :-)! Det blir ca 25 kakor, färre om du använder stora formar.

Du behöver:
200 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser, utom hallonsylten, till en deg (Jag använder, som alltid, min hushållsassistent när jag bakar.).
Rulla degen till små bollar och lägg i små bakformar. Gör en fördjupning i varje boll och fyll med lite hallonsylt.

Grädda i ungefär 12 minuter och låt svalna före servering. Om man vill göra lite festligare kakor kan man riva lite vit choklad och strö över precis när kakorna kommer ut ur ugnen.



Eat well, cook good food and stay in touch

2 kommentarer:

Desiree sa...

Vad kul att du har gjort om på den här sidan också. Det har blivit jättefint.
Kram

Jenny sa...

Desiree: Tusen tack! Ja det är kul att "möblera om" emellanåt. Kram!