11 november 2009

Bönröra

Jättegod röra som kan serveras ljummen såväl som rumstempererad. Den tjocknar när den får stå, och passar då jättebra att typ bre på lite rostat bröd eller något som tilltugg. Gott hur som!

Du behöver:

1-2 kvistar rosmarin
1 burk Cannelloni-bönor, 400 gr
2 st hackade vitlöksklyftor
rivet skal av en citron och saften av ung en fjärdedels till hälften av citronen
nymald peppar
havssalt
olivolja

Finacka vitlök och rosmarin (det ska vara färsk, jag tror att torkad blir alldeles för hårt) mycket fint. Fräs vitlöken i 3 msk olja på svag värme så att den inte tar färg. Häll av bönorna och skölj under kallt vatten. Tillsätt bönorna till vitlöken och låt puttra ett par minuter. Häll upp i en skål, tillsätt rosmarin, citron rasp och -saft och mosa bönorna med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

Källa: Alltommat.se

Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: