8 januari 2009

Mördegskakor med M&Ms

Ett av mina nyrslöften har varit att inte, på villkors vis, spara på mig ett ett nytt recept så tillvida jag inte lagar ett av dem jag redan har. Så det var bara att sätta igång, och eftersom jag hade en hel påse med röd/gröna m&ms liggande kvar från julen, så passade det väldans bra att prova dessa kakor.



Lättbakade och dessutom blev de jättegoda, en lite lyxigare variant på chocolate chip cookies som emellanåt känns fruktansvärt barnbasic (vilket de förstås är). Receptet får definitivt införlivas med samlingarna.

Du behöver:
225 gr smör, rumstempererat
1,25 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk vanilessence
0,5 rågade dl maizena eller potatismjöl
2,5 dl M&Ms eller non-stop



Sätt ugnen på 150. Använd gärna en matberedare, rör smör, socker och vanilj luftigt. Tillsätt mjöl och majs-/potatismjöl lite i taget och tillsist M&Ms, rör tills det är en smulig deg. Forma bollar, ca 3 cm i diameter, och lägg på plåt med smörpapper. tag ett glas och tryck till kakorna lite med, doppa glaset i ströstrocker så fastnar inte degen. Om man vill att kakorna ska se lite "piffigare" ut, så kan man vänta med att ha i godiset och istället trycka in dem på ovansidan nu istället (det har jag gjort med kakorna på bilden). Grädda 25-30 minuter, eller tills kakorna ser ljusbruna ut på undersidan. Låt svalna 5 minuter på plåten och flytta sedan till ett bakgaller för att kallna helt.


Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: