500 gr lammfärs
1/2 mild gul lök
1/2-1 knippa med färsk mynta
2 stora msk torkad rosmarin
2 finhackade vitlöksklyftor
salt, peppar efter smak
Finhacka lök och mynta. Jag tycker inte att det är gott med för stark löksmak, så jag brukar köpa sweet onions, som har en mycket mild smak. Om man inte har tillgång till färsk mynta går det givetvis bra med torkad, bara man tar i ordentligt :-). Blanda med övriga ingredienser och låt gärna stå en timme eller så i kylen, så blir smakerna mer framträdande. Forma små "pannbiffar", för mig räckte smeten till 10 st, men man gör helt enkelt så stora eller små som man har lust med.
Grilla (vilket blir allra godast) eller stek i stekpanna i lite olivolja tills de är nästan genomstekta. Lamm är alltid godast om det är lite, lite rosa tycker jag och definitivt godast om det inte är torrt!
Koka matvete i grönsaksbuljong, och gärna med lite andra torkade örter (jag tog basilika och timjan, för det var vad som fanns hemma). Servera med färsbiffarna, tsatziki och gärna en sallad med tomat och röd paprika.
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar