200 gr semisweet choklad (jag använder lika ofta vanlig mjökchoklad, för att jag gillar det bättre och man tager vad man haver)
200 gr smör, skuret i bitar
3 stora ägg
450 gr socker
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljessence
2,75 dl vetemjöl
Värm ugnen till 180 grader. Smöra en ugnssäker kvadratisk form, ca 20 cm.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret. Jag fuskar ibland och hivar in alltihop i micron och det funkar också bra, men gör nu som det står i receptet, för säkerhets skull och skäll inte på mig annars :-). När chokladen och smöret har smält rör man det slätt och ställer åt sidan för att svalna lite.
Vispa ihop ägg, socker, salt och vanilj i en bunke. Tillsätt chokladsmöret under vispning. Strö över mjölet och vispa/rör tills det precis har blandat sig. Häll smeten i den smorda formen och grädda ca 35-40 minuter, eller tills dess en provsticka i mitten är nästan ren. Jag gillar som sagt brownies kladdiga, så jag håller mig definitivt till den undre gräddningstiden.
Låt svalna och skär upp i ca 5 cm rutor. Använd gärna en plastkniv, så fastnar det inte så lätt på själva kniven. Brownies kan förvaras i en lufttät burk i rumstemperatur i upp till 3 dagar. Om det mot förmodan skulle finnas några kvar så länge...
Källa: Essentials of Baking, Williams-Sonoma
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar