16 november 2005

Basilika - snart i var mans kaka?

Jag har haft basilika i mycket, men jag har då aldrig bakat med det. Men "springer" man på recept som väcker nyfikenheten, så är det bara att dra fram "Asse" (Vår hushållsassistent heter så:-)) och sätta igång. Jag har ännu inte kunnat bestämma mig för om resultatet blev lite-annorlunda-skumt-bra eller en miss. Tänkte låta kakorna svalna ordentligt tills i morgon och då smaka en igen.

Citron- & basilikakakor

450 gr smör
1/2 dl färskpressad citronsaft
4 dl socker
1 ägg
2,5 dl basilikablad
15 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka basilika med 1 dl socker i en matberedare. Rör smöret smidigt, tillsätt socker och rör tills luftigt. Tillsätt ägget och citronjuicen och sedan mjöl och basilika.
Rulla degen till ca 3 cm runda bollar och lägg ut på bakplåtsklädd plåt med ca 5 cm mellanrum. Tryck till bollarna med botten av ett glas, doppat i socker. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter, eller tills lätt ljusbruna. Låt svalna på bakgaller.

Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: