15 oktober 2005

(Närapå perfekta) Tårtbottnar

En lagom kompakt och hög kaka som passar utmärkt till tårtbottnar. Eller sockerkaka, om man vill det, men jag använder dem bara som tårtbottnar. Receptet är ur Good Housekeeping kokbok

6,25 dl vetemjöl
5 dl socker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljessens
3 dl mellanfil
4 äggvitor
115 gr smör
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör, filmjölk och vanilj. Vispa i ca två minuter med elvisp på medelstark hastighet. Tillsätt äggvitorna och vispa ytterligare två minuter. Grädda i rund form med löstagbar botten i 175 grader ca 30-35 minuter. Låt svalna 10 minuter i formen och sedan på bakgaller. Dela i tre delar när kakan har svalnat.



Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: