250 gram smör
1 dl matolja (INTE olivolja)
5 dl mjöl
5 dl socker
2 tsk bikarbonat
4 stora ägg
7,5 dl medelrivna morötter
2 dl ljusa russin
1/2 tsk salt
2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk riven muskotnöt
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk vaniljextrakt
cream cheese frosting
1 pkt (225 gr) philadelphia cream cheese
125 gr smör
450 gr florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Smörj och bröa två runda former (ca 23 cm diameter vardera). Rör smöret smidigt, tillsätt socker och vanilj och fortsätt vispa tills det är ljust och luftigt. Blanda mjöl, bikarbonat, kryddor och salt separat.
Vispa ner mjölblandningen i smöret alternerat med ägg. Rör tillsist ned morötter och russin och fortsätt vispa tills allt är väl blandat. Fördela smeten mellan de två formarna och grädda ca 30 minuter (eller tills en teststicka kommer ut torr) i 175 grader. Övergrädda INTE. Låt kakorna svalna ca 10 minuter i formen och stjälp sedan upp dem att svalna helt på bakgaller.
Rör under tiden ihop smör och philadelphia ost smidigt (går lättast om båda är rumstempererade) och tillsätt gradvis florsocker. Vispa tills det är en smidig smet och tillsätt tillsist vaniljen.
Lägg i hop kakorna när de svalnat helt med ett ganska tjockt lager frosting emellan och bred över resterande frosting över hela kakan. Ställ svalt en stund före servering.
Källa: Foodnetwork
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar