1 oktober 2004

Almost candy bars

Det här receptet satt på en ask med kakmix som jag hade stående i skafferiet och aldrig använde. Så jag tänkte att det kan ju alltid vara värt att pröva. Och det var tur att jag gjorde, för det var lätt som en plätt och jag säger bara: MUMS!

120 gr smör
1 paket "Devil´s food" eller annan chokladkaks-mix
2,5 dl Butterscotch chips (Kan hoppas över om man inte hittar det, eller tycker om det)
2,5 dl chocolate chips (Jag bytte ut detta mot en 200 gr chokladkaka i små bitar.)
2,5 dl kokosflingor
2,5 dl hackade nötter (Jag använde macadamianötter, men det går nog med vilka nötter som helst)
1 burk med sötad kondenserad mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och kakmix med en gaffel eller kniv tills det är smuligt. Fyll en ugnsform eller långpanna (ca 25 x 40 cm) och tryck till lätt. Fördela choklad, butterscotch, kokos och nötter jämt över chokladkakan. Häll över den kondenserade mjölken. Grädda ca 20-30 minuter eller tills kakan är gyllenbrun (den kommer inte att jäsa upp speciellt mycket, utan vara ganska platt). Låt svalna helt och skär sedan i fyrkanter.


Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: