30 september 2004

Congo bars

Inte kommer de från Kongo, de här kakorna, men goda är de :-) (Till och med herr Dahlstrand som inte brukar gilla bakverk och sött gav dem med beröm godkänt)

115 gr smör
450 gr farinsocker
2 ägg
5 dl mjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl chocolate chips (kan säkert bytas ut mot motsvarande mängd grovhackad choklad om man hellre vill ha det)
2½ dl hackade nötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, ca 20 x 30cm. Rör smör och socker smidigt i en skål. Vispa ner äggen ett i taget, samt vaniljsockret. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till blandningen. Smeten blir väldigt tjock, nästan som en deg. Rör till sist ned choklad och nötter. Häll i formen och grädda 30-40 minuter. Låt svalna i formen och skär sedan i små rutor. Goda både ljumma, kalla och halvfrysta! Ehm, hur det nu kan komma sig att jag skulle veta nånting om detta...

Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: