1 paket chokladkaks-mix
1 paket chokladpuddings-mix (typ Jell-O)
5 dl gräddfil/creme fraiche
250 gr rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
5 dl chocolate chips (kan säkert bytas ut mot motsvarande mängd grovhackad choklad om man hellre vill)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med hål. Rör ihop kakmix och puddingmix i en skål. Gör ett hål i mitten av blandningen och häll ner gräddfil/creme fraiche, smör, vaniljsocker och ägg. Vispa med elvisp på låg hastighet tills allt har blandad sig. Skrapa ner ev smet från kanterna och fortsätt vispa. Smeten blir väldigt tjock, ungefär som chokladmousse/-pudding. Rör till sist ned chocolate chipsen. Häll i formen och grädda 60-70 minuter. Låt svalna i formen ca 10 minuter och vänd sedan över kakan på ett bakgaller och låt svalna med formen över. När kakan är helt kall kan man pudra över florsocker innan servering, om man vill.
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar