24 mars 2003

Pestofisk

Snabbt, enkelt och faktiskt jätte gott! Om man vill kan man utesluta mjölken och bara använda creme fraiche till såsen. Dubbla då mängden creme fraiche.

Ca 400 gr torsk eller annan vit fisk
3 dl Mjölk
½ Burk Creme Fraiche
Ca 500 gr champinjoner
3 msk Pesto
½ fiskbuljongstärning
Parmesanost, riven
Arrowrot
Salt, peppar, persillade och cayennepeppar efter smak

Lägg fisken i ugnssäker form. Salta, peppra och strö över lite persillade. Koka i ugnen (ca 200 grader) tills fisken är nästan genomkokt, dvs nästan helt vit och fast.

Gör såsen under tiden: Red av mjölken med arrowrot, tills det är en lagom tjock sås. Tillsätt pesto, kryddor och creme fraiche. Låt småputtra en liten stund. Skiva champinjonerna.

Ta ut fisken ur ugnen, täck med champinjoner och häll över såsen. Strö över rikligt med riven parmesanost. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg och såsen bubblar, ca 10 minuter.

Servera med ris.


Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: