29 mars 2002

Italiensk fläskfilé

Inspirerat av, och i stort sett identisk med, ett recept från Arla, med några få tillägg. Ibland är Arlas recept lite väl "snälla" för mig :-)

500-600 gr fläskfilé
ca 8-10 skivor salami
ca 8-10 soltorkade tomater i marinad
Champinjoner efter tycke och smak
1 dl vardera grädde och mjölk (ta lite arrowrot och mer mjölk om du vill göra såsen magrare)
2-3 msk tomatpuré
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar, cayennepeppar och italienska örter efter smak
smör

Värm ugnen till 225 °. Bryn köttet runt om i lite smör i stekpanna. skiva champinjonerna och lägg i botten av en smord ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, tomatpuré, pressad el. hackad vitlök och kryddor. Skiva köttet i ganska djupa skåror med ca 1 cm mellanrum. Fyll varje skåra med en vikt skiva salami och en soltorkad tomat. Lägg köttet på champinjonbädden och häll över såsen runt omkring. Strö gärna lite extra salt, peppar och italienska örter över köttet. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter eller tills köttet är färdigt. Servera med ris eller pasta.



Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: