500-600 gr fläskfilé
ca 8-10 skivor salami
ca 8-10 soltorkade tomater i marinad
Champinjoner efter tycke och smak
1 dl vardera grädde och mjölk (ta lite arrowrot och mer mjölk om du vill göra såsen magrare)
2-3 msk tomatpuré
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar, cayennepeppar och italienska örter efter smak
smör
Värm ugnen till 225 °. Bryn köttet runt om i lite smör i stekpanna. skiva champinjonerna och lägg i botten av en smord ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, tomatpuré, pressad el. hackad vitlök och kryddor. Skiva köttet i ganska djupa skåror med ca 1 cm mellanrum. Fyll varje skåra med en vikt skiva salami och en soltorkad tomat. Lägg köttet på champinjonbädden och häll över såsen runt omkring. Strö gärna lite extra salt, peppar och italienska örter över köttet. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter eller tills köttet är färdigt. Servera med ris eller pasta.
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar