2 februari 2002

Hash brown gratäng

Perfekt och populär brunchrätt, men funkar bra som vanlig huvudrätt också såklart.

8 ägg
3 dl kondenserad (osötad) mjölk.
5 dl riven ost (inte stark)
1 kg riven (grovt) eller finstrimlad rå potatis
1 hackad lök
1 liten hackad grön paprika (eller ½ grön och ½ röd paprika)
2 ½ dl hackad skinka (kan också bytas ut mot bacon om man vill det)
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Värm ugnen till 175 °.Smörj en avlång ugnssäker form, ca 30 x 20 cm. Vispa ihop ägg, kondenserad mjölk och salt och peppar. Tillsätt den rivna osten, potatis, lök, paprika och skinka. Häll blandningen i den smorda formen. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, eller tills potatisen är mjuk. Om ytan börjar bli för brun, lägg över aluminiumfolie.


Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: