100 gr rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2½ dl socker, samt extra för strössel
1 stort ägg
2 äggulor
1 tsk vaniljessens
2½ dl mjölk
3 dl blåbär
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ev. muffins-plåt eller sätt ut formar på en plåt. Vispa smör och socker poröst, ca 3 minuter, med elvisp/mixer på medelhastighet. Tillsätt ägg, äggulor och vanilj. Blanda ihop salt, mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen varvat med mjölken i smeten. Vispa till jämn smet. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten (för hand) och fyll formarna. Strö över generöst med strösocker på varje muffin.
Grädda tills de är gyllenbruna, ca 35-40 för stora muffins och 20-25 minuter för mindre muffins. Se gärna efter lite före utsatt tid om de är färdiga, det är lätt annars att de blir lite torra om de gräddas för länge. Servera ljumma.
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar