15 januari 2002

Korvgratäng

Här hos oss finns ingen falukorv, så när man blir sugen på ugnsgratinerad sådan får man helt enkelt improvisera och ta vad man har. Är man lycklig nog att ha tillgång till falukorv kan man säkert med fördel använda detta, om man vill.

Ca 4-6 frukostkorvar (eller annan mild, lagom smaklös korv) i lagom tjocka skivor
1 dl riven ost (jag använde grevé)
1 tomat
2 dl grädde/matlagningsgrädde eller ½ mjölk och grädde
Ca 3 msk Slotts starka senap + lite till
½ dl ketchup
salt, peppar och oregano efter smak

Värm ugnen till 225 °. Lägg den skivade korven i ett lager i en ugnsform. Ringla lite senap över. Skiva tomaten och lägg ovanpå korven. Blanda ketchup, senap och grädde(mjölk). Krydda. Häll blandningen över korv och tomat. Strö över riven ost. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg och det bublar om såsen. Servera med potatismos eller pasta.


Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: