11 mars 2009

Onsdagsrecept: Jennys saftiga sockerkaka


Finns det någonting som jag inte tycker om i bakväg, så är det torra sockerkakor. Eftersom jag tycker att jag aldrig fått fason på något sockerkaksrecept, så hittade jag helt enkelt på ett eget. Hemligheterna är dels marsanpulver (vanilla pudding) i smeten och något kortare gräddtid. Det gör sockerkakan jättesaftig och hållbar.

Du behöver:
3 dl socker
225 gr smör
3 ägg
5 dl mjöl
1 paket vanilla pudding/marsán kräm
2,5 dl sour cream/gräddfil
1 tsk vaniljessens
skalet från en citron, rispat
saften av 1/2 citron
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget, vispa luftigt. Häll i vaniljen, citronskalet, citronsaften och pudding-mixen. Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat och blanda ner i smörblandningen. Varva med gräddfilen. Vispa slätt. Smeten kommer att vara väldigt tjock.

Häll i smord och bröad sockerkaksform (Det är lagom mycket smet för en rund, sk bundtform.). Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter, men håll koll på tiden för alla ugnar är olika och du vill ta ut kakan när den fortfarande kladdar lite vid en provsticka.



Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: