Jag är inte alltid så bra på framförhållning när jag ska laga mat, och helst ska det ju gå fort på vardagskvällarna. Den här "uppfann" jag häromdagen och blev faktiskt överraskad över hur gott det blev, och hur snabbt det gick! Jag använde medelstark salsa, och tyckte att det blev alldeles lagom starkt, men gillar man inte stark mat (eller vill göra det lite mer barnvänligt) går det ju bra med mild salsa. Eller tvärtom, ännu starkare.
Världens snabbaste fiskgratäng - varsågod :-)
Du behöver:
500 gr torsk eller annan vit fisk
200 gr skivade champinjoner
2 dl vispgrädde
1 dl salsa, helst "chunky style"
salt och peppar
Riven parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett ugnssäkert fat och lägg i champinjonerna i botten och fisken över. Salta och peppra lite. Blanda salsa och grädde (måtten är ungefära, lite beror det på hur mycket sås du vill ha och hur stor form du har.) och häll över fisken. Riv över lite parmesanost. In i ugnen ca 25 minuter, eller tills fisken är genomkokt och såsen bubblar. Servera med ris och en sallad (Vi hade kokt broccoli till). Klart!
Eat well, cook good food and stay in touch
2 kommentarer:
Hejsan!
Vi testade denna hemma förra veckan, och den var jättegod! Och så himla enkel att göra :-)
Dessutom har det kommit ekologisk torsk nu, så då äter jag med god aptit.
TACK för tipset!
/Lisa
LisaFlisa: Vad ROLIGT att du gillade det! Och ekologisk torsk låter ju toppen! Kram!
Skicka en kommentar