Jag lagade den i min slow cooker, med tiden satt på 6 timmar, men det går givetvis lika bra att göra den i en stor gryta som får stå på spisen och långkoka. Exakt hur länge det ska koka avgör köttet, karrén ska bli så mör att det går att dra isär den med en gaffel i "strimlor".
Du behöver:
500 gr fläskkarré i bit (alltså en stek)
2 burkar (a 400 gr) Enchiladasås (röd, mild)
1 burk vita bönor (great northern beans heter de här)
1 liten burk hackade jalapeno(chilis)
1 burk mexi-majs
1 msk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar (eller mer efter smak)
1 msk chilipulver
salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Häll av spadet på majsen, jalapenon och bönorna och häll dem i grytan. Krydda med spiskummin, chilipulver och cayenneepppar och häll på en av burkarna med enchiladasås. Lägg köttet ovanpå och krydda med salt och peppar. Häll den andra burken sås över alltihop och lägg på locket på grytan.
Koka på svag värme tills dess köttet är genomstekt och så mört att det i princip faller i bitar när man skär det. Rör lite i botten emellanåt, så att inte majsen och bönorna bränner
Ta ur köttet och "strimla" det med hjälp av två gafflar, så att det liksom är trådiga långa bitar. Lägg tillbaka i såsen och koka ev ner såsen lite, om det är för rinnigt (annars kan man ju äta det som soppa och bara ha i tortillachips bitar över. Gott!). Servera med ris, avokado i bitar, hackad färsk koriander och ev lite gräddfil/sour cream.
Eat well, cook good food and stay in touch
2 kommentarer:
Du hade ju också en receptsida!:) Vad kul! Älskar att få nya recept!! Men här kan jag ju inte sitta o läskas nu, när jag håller på med detox!! Får komma tillbaka senare. (Men åååh, jag skulle nästan kunna döda för den där chiligrytan just nu. Ser sååå gott ut. Jag kan känna lukten... mmmm....)
Mz.Olsson: Den ser inte alls lika god ut på bild som den var. Jag är nog ingen hejjare på matfotografering :-). Kram!
Skicka en kommentar