3 burkar (små) eller ca 450 gr konserverad krabba, väl avrunnen
1 pkt Philadelphia ost , rumstempererad
1 dl majonnäs
150 gr riven ost
50 gr finrivenriven parmesanost
1 tsk hackad vitlök
1 liten burk hackade konserverade jalapeños
1 tsk Worchestershire sås
1 tsk tabasko
slat och peppar efter smak
Blanda alla ingredienser, utom parmesanosten till en jämn smet i en skål. Häll i ugnssäker form och strö över parmesanosten. Grädda i 175 grader ca 25 minuter eller tills det är bubbligt och fått lite färg. Låt stå 5 minter före servering. Servera med krutonger (nedan).
Krutonger (ca 32 st)
1 franskbröd, eller baguette
5 msk olivolja
1/4 tsk vardera salt och peppar, blandat
Skär av ändbitarna på brödet och skiva brödet i centimeter tjocka skivor. Bred ut på bakplåtspappersklädd plåt och borsta lätt med hälften av olivoljan. Strö över hälften av salt- och pepparblandningen. Vänt brödet och upprepa på andra sidan med resterande olja och salt/peppar. Grädda i 200 grader ugn 6 minuter. Vänd brödbitarna och grädda ytterligare 6 minuter, eller tills brödet är ljusbrunt rostat. Låt svalna helt före servering. Godast samma dag.
Källa: Emeril Lagasse "Everyday is a party cookbook"
Eat well, cook good food and stay in touch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar