30 oktober 2008

Onsdagrecept: Jalapeno crab dip

Den här dipen brukar bli en jättehit bland våra gäster. Den är väldigt mastig, så den passar perfekt före en lättare (tex soppa) middag, eller som en tyngre appetizer, med tex grönsaker, crutonger (se nedan) eller chips.

3 burkar (små) eller ca 450 gr konserverad krabba, väl avrunnen
1 pkt Philadelphia ost , rumstempererad
1 dl majonnäs
150 gr riven ost
50 gr finrivenriven parmesanost
1 tsk hackad vitlök
1 liten burk hackade konserverade jalapeños
1 tsk Worchestershire sås
1 tsk tabasko
slat och peppar efter smak

Blanda alla ingredienser, utom parmesanosten till en jämn smet i en skål. Häll i ugnssäker form och strö över parmesanosten. Grädda i 175 grader ca 25 minuter eller tills det är bubbligt och fått lite färg. Låt stå 5 minter före servering. Servera med krutonger (nedan).

Krutonger (ca 32 st)

1 franskbröd, eller baguette
5 msk olivolja
1/4 tsk vardera salt och peppar, blandat

Skär av ändbitarna på brödet och skiva brödet i centimeter tjocka skivor. Bred ut på bakplåtspappersklädd plåt och borsta lätt med hälften av olivoljan. Strö över hälften av salt- och pepparblandningen. Vänt brödet och upprepa på andra sidan med resterande olja och salt/peppar. Grädda i 200 grader ugn 6 minuter. Vänd brödbitarna och grädda ytterligare 6 minuter, eller tills brödet är ljusbrunt rostat. Låt svalna helt före servering. Godast samma dag.

Källa: Emeril Lagasse "Everyday is a party cookbook"


Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: