30 april 2006

Asian Chicken and Water Chestnut patties

600 gr skin- och benfri kycklingbröstfilé
1 burk vattenkastanjer
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad jalapenopaprika (inklusive frön)
2 msk färsk, hackad, koriander
1 1/4 tsk salt
svartpeppar och lökpulver efter smak
Vegetabilisk olja
2-3 msk sweetchili-sås
Skär kycklingfiléerna i bitar och skär i matberedare tills finfördelat. Ta ut köttet och lägg i en separat skål. Finhacka övriga ingredienser (utom salt, kryddor, sweet chili och olja) i matberedaren och blanda med kycklingköttet. Tillsätt övriga ingredienser. Forma kycklingsmeten till små pannbiffar, ca 5 cm i diameter och stek i het panna ca 3 min/sida, eller tills färdiga.

Servera med sweet chili som dipsås, samt ris kokat i kokosmjölk med koriander (finhackad), salt och cayennepeppar. Hur gott som helst!



Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: