26 januari 2006

Hmm, frosting-funderingar

Om man försöker sig på att göra Buttercream frosting till en tårta i Sverige, vilket man såklart gör om man är jag, så upptäcker man att den frostingen blir inte vit, den blir gul! Svenskt smör smakar inte bara hundra gånger godare än amerikanskt, det är också hundra gånger gulare. Intressant. Eller not. Här kan man, om man vill ha en helvit frosting, också använda sig av Crisco som är vegetabilisk shortening, vilket jag inte ens vet hur man översätter till svenska... Mjukt, men fast fett som inte är smör och inte smakar nånting annat än fett. Typ. Men det är vitt.

Eat well, cook good food and stay in touch

1 kommentar:

Emma sa...

Frosting på burk saknar jag i Sverige. Det på burk är ju enkelt, gott och har bra konsistens! Visst, man kan googla recept men inte vet väl jag vilket recept man vågar lita på.. Har du ett bra recept så att man kan lyckas att göra frostingen själv? Skulle vara tacksam för svar!

Hälsningar Emma