Chicken Marsala
4 skinn- och benfria kycklingfiléer
mjöl till panering
1/4 dl olivolja
100 gr parmaskinka, tunnt skivad
200 gr crimini eller porcini svamp, halverade utan stjälk
2 dl sött Marsala vin
2 dl kycklingbuljong
2 msk smör
1/2 dl hackad bladpersilja
salt och peppar efter smak
Lägg kycklingfiléerna bredvid varandra på en skärbräda och täck med plast. Banka ut dem till ca 1/2-1 cm tjocklek. Lägg upp mjöl på en tallrik och salta och peppra ordentligt i mjölet. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och vänd kycklingen i mjölblandningen. Stek kycklingen ca 5 min/sida (rör den inte före dess, då blir den inte krispig utan mer bara mjölblöt) och vänd endast en gång. Lägg upp den färdigstekta kycklingen på en stor tallrik och håll varm.
Sänk värmen på stekpannan lite och stek upp parmaskinkan, ca en minut eller tills dess en del av fettet smält. Tillsätt svampen och sautera tills dess de är lite knapriga och all vätska dunstat bort, ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Häll i Marsala-vintet och låt det koka ner ett par minuter för att få bort alkoholen. Tillsätt kycklingbuljongen och reducera såsen lite genom att sjuda den en eller par minuter. Vispa ner smöret och lägg tillsist tillbaka kycklingfiléerna. Smaka av och salta och peppra ev. mer. Blanda tillsist ner bladpersiljan precis före servering och servera med tagiatelle eller annan bandspagetti.
Eat well, cook good food and stay in touch
2 kommentarer:
När jag var på Sicilien åt jag kalvfilé i marsalasås - gott! :-)
ja matporrsuppdatering - i love!
Skicka en kommentar