2 februari 2006

Tabulleh

Jag hade glömt bort hur gott jag tycker det är med tabulleh, dvs bulgurvetesallad. Det är superfräsht och för en vitlökoman med förkärlek för citrus finns det inget bättre. Jag vet inte hur många olika recept jag läst för det, det verkar finnas lite olika skolor; Med eller utan lök, med eller utan vitlök etc. Här är i alla fall min variant:

3 dl bulgurvete
1/2 dl olivolja
1/2 - 1 dl färskpressad citronsaft
2-3 finhackade vitlöksklyftor
5 dl finhackad bladpersilja
2 tomater

Tillaga vetet enligt instruktioner på paketet. Finhacka bladpersiljan, hacka tomaterna och pressa citronerna. Blanda alla ingredienser med vetet och salta och peppra efter smak. Låt stå minst en timme före servering, så att smakerna hinner blandas.

En liten variation jag gör ibland, är att hacka ner gurka också. Ungefär en halv gurka nåt sånt. Gott!

Eat well, cook good food and stay in touch

Inga kommentarer: